Erős szombattal folytatódott a Winter Cup

Winter Cup második nap

A tegnapi négyes holtverseny után szombaton tisztult a kép az élmezőnyben: Ifj. Sárközi Richárd újabb -1-es körével (összesített -2) vezeti a tornát, a német Peter Karius és az erős napot hozó (-4) Somogyi Bence előtt. A nők körében helycsere történt az élen: a cseh Elizabeth Daniel Sutor és Jaczkovics Emma átvették a vezetést (+7). A Zala Springs Golf Resort fiatal tehetsége, Zala-Kovács Lázár, -5-tel lepte meg a mezőnyt.

 

Ifj. Sárközi Richárd stabil, megbízható teljesítménnyel halad a győzelem felé, ezúttal 3 birdie, 2 bogey és 13 par került a score-lapjára, ezzel pedig vezeti a Winter Cup mezőnyét. A pénteki négyesből Peter Karius even part játszva, egy ütés hátrányban követi Ricsit a T2. helyen, míg az osztrák Arthur Zirl (+1) a T4., a honfitársa, Konstantin Füsselberger (+2) pedig a T6. helyről várja a vasárnapi finálét.

 

Brutálisan kezdett szombaton Somogyi Bence, aki az első kilencen képtelen volt hibázni: hat darab (!) birdie-vel köszönt be a zalacsányi zöldkatlanban, a 11. szakaszt követően pedig már -7-ben is állt. A hátsó kilenc középső részében ugyan volt némi megtorpanás – három bogey a 13-15. szakasz között –, az utolsó három lyukat azonban sikerült parra hoznia, így -4-gyel, péntekhez képest 7 ütést javítva jelentkezett be az aranyért, együttállásban Karius-szal a T2. helyen.

 

Bence fantasztikus score-ja azonban csak a nap második legjobbja volt, hiszen nála is eggyel jobbat játszott az U14-es korosztály tehetsége, Zala-Kovács Lázár, aki 78-as első körére 67-es mesterművel válaszolt. Zala-Kovács bogeymentes kört játszott, 5 darab szépen beosztott birdie-vel. Jelenleg a T6. helyen várja a folytatást, csupán négy ütésre az élen álló Sárközitől.

 

A nők versenyében Jaczkovics Emma a pénteki 78-as teljesítménye után ezúttal +1-et játszott, ezzel jelentős előrelépést téve a győzelem felé. A Golfiesta versenyzője Elizabeth Daniellá Sutorral osztozik az első helyen, tőlük két ütésre Szautner Elena várja a vasárnapi finálét a harmadik helyen.

 

LIVE SCORE

 

Kép: hungolf.hu; TÁTRAI BÉLA


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés