Kétszeres bajnokok a nyárias Winter Cupon

5. Winter Cup

Ifj. Sárközi Richárd rajt-cél győzelemmel, Jaczkovics Emma (+11) magyar bajnoki címmel hangolt a szezonra az 5. Winter Cupon. A női nyílt győztes díja a cseh Elizabeth Daniella Sutorhoz (+9) került.

 

A Zala Springs Golf Resorban összesereglett 80 fős mezőny erősségét jól mutatja, hogy 16 játékos rendelkezett pluszos hendikeppel, a pályán pedig ennek megfelelően már az első pillanatoktól nagy versengés zajlott a szezon első szövetségi versenyén, az 5. Winter Cupon.

 

Az első nap négyes együttállást hozott az élen, köszönhetően két osztrák és egy német sporttárs, valamint a hazai kiválóság, Ifj. Sárközi Richárd -1-es kezdésének. Ebből a tömbből Sárközi képviselte az állandóságot, aki második napján is hozta a pénteki szintet, így szombaton egy ütéssel ellépve a többiektől, egyedül vezette a mezőnyt.

 

A hétvégére több nagyon erős produkció is jutott, szombaton Somogyi Bence, Simon Austin és Zala-Kovács Lázár ütöttek 70 alatt, vasárnap pedig a 69-et játszó, Bertényi Bence gyújtotta be a rakétákat. Ricsi azonban 5 birdie, 1 dupla, 1 bogey, 11 par számsorral, -2-es köreredménnyel őrizte meg első helyét, és védte meg Winter Cup címét, a nyílt és a magyar porondon egyaránt.

 

Előbbi kategóriában a nagyot hajrázó Arthur Zirl (-2) a második, Bertényi Bence (even par) a harmadik helyen végzett. A magyar kategóriában Sárközi és Bertényi mellett Somogyi Bence állhatott fel a dobogóra.

 

Ha a férfiaknál Sárközi állandó pont volt az élen, a nők versenyét folyamatosan változó erőviszonyok jellemezték. Az első körben a szlovák Rebecca Ann Náhliková szerezte meg a vezetést, szombaton azonban már 2022 bajnoka, Jaczkovics Emma, a cseh Elizabeth Daniella Sutorral együttállásban állt az élen. A harmadik versenynapon sokáig úgy tűnt, hogy 2023 nyílt bajnoka, Deniz Sapmaz is beleszólhat a végelszámolásba, a török azonban sokat hibázott a hátsó kilencen, így a befejezés Jaczkovics és Sutor csatáját hozta.

 

Emma 16. és a 18. szakaszon is rontott, így Sutor, Jaczkovics, Náhliková lett a nemzetközi sorrend. A magyar bajnoknő, Jaczkovics után az első körben még vezető Szautner Elena két ütéssel lemaradva a második helyen végzett, a bronzérem a harmadik pozícióját stabilan tartó Fedeli Laetitiához került.

 

EREDMÉNYEK

 

Kép: MGSZ / hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés