Scottie Schefflerre került a zöld zakó

A Nemzeti Sport híre nyomán

Az amerikai Scottie Scheffler nyerte a golfozók idei első major tornáját, a US Masterst, amelyen az ismét visszatérő Tiger Woods karrierje legrosszabb négynapos eredményét produkálta.

 

A legendás augustai pályán 2022-ben is győztes 27 éves Scheffler kiegyensúlyozottan teljesített a négy nap során. A pénteki és szombati kellemetlen időjárási körülményekhez is jól tudott alkalmazkodni és a vasárnapi záró nap előtt egy ütéssel vezetett. A negyedik napon egyértelműen kiemelkedett, és 68-as utolsó körével, nagy fölénnyel diadalmaskodott. A második helyen a svéd Ludvig Aberg végzett, négy ütéssel elmaradva Schefflertől.

 

A világranglista-vezető Scheffler élete szezonját futja eddig: a legutóbbi négy versenye közül hármat megnyert, nem is akármilyen viadalok ezek. A Masters mellett az Arnold Palmeren és a The Players Championshipen is diadalmaskodni tudott. Ezen kívül egy második helyezést tudhat magáénak a Houston Openről.

 

 

Óriási érdeklődés övezte a korábbi világelső, 15-szörös major győztes Tiger Woods újabb visszatérését. A 48 éves legendás játékos egy év után versenyzett újra négynapos tornán. Az első két napon stabilan játszott, nem fenyegette a kiesés veszélye, így sorozatban 24. Mastersén is pályára léphetett a hétvégén, ami korábban még senkinek sem sikerült.

 

Woods a 25. helyről kezdett szombaton, ami aztán karrierje legrosszabb major versenynapja lett. A legendának 82 ütésre volt szüksége a 18 szakasz teljesítéséhez (+10). Vasárnap karrierje során 100. alkalommal játszott Augustában, ám ekkor is sokat hibázott és 77 ütéssel zárt, összesítésben – pályafutása legrosszabb 72 szakaszos eredményével, az alapütésszámnál 16-tal többel – a 60. helyen fejezte be a viadalt.

 

Forrás: Nemzeti Sport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés