A golf új szintje

A női szenior válogatott, Nagy Réka, Dr. Kárpáti Szilviával kiegészülve képviselte hazánkat a XXXVI. Nemzetközi Női Olasz Szenior Amatőr Bajnokságon. Réka a Padovában lezajlott megmérettetés tanulságairól számolt be magazinunknak. 

 

Milyen érzés volt megmérettetni magad a nemzetközi golf színpadán?

Huszonegyedik helyezést értem el ezen a rendkívül nehéz pályán, így nem lehetek elégedetlen. A mezőny igen erős volt, a versenyzők mintegy nyolcvan százaléka single hendikeppel rendelkezett. A legtöbb golfozó Olaszországból érkezett, de svájciak, németek és angolok is részt vettek a bajnokságon, ami nehézsége ellenére igen kellemes hangulatban telt.

 

Mi az, amiben úgy érzed, kiemelkedően teljesítettél, és mi az, ami kevésbé ment?

Azt gondolom, sikeresen átvettem a tapasztaltabb játékosok hozzáállását, arra törekedtem, hogy megőrizzem a nyugalmamat, és ezzel nem is volt gond. Kihívást jelentett a megfelelő és hatékony pályastratégia kiválasztása, sokat töprengtem azon, hogyan játsszak meg egy adott szakaszt. Csak a harmadik versenynapon éreztem rá, hogyan lenne célszerű játszani és ekkor változtattam a taktikámon is. Az a nulla hendikeppel rendelkező játékos, aki végül is megnyerte a tornát, első nap nyolcvan felett teljesített, ezért a következő naptól fogva egy caddie segítségét is igénybe vette. Ez a példa is jól mutatja, milyen furfangosan kellett taktikázni a pályán a kiváló eredmény eléréséhez.

 

Kikkel játszottál együtt?

Egy olasz és egy svájci golfozóval mértem össze a tudásomat, akik közül az olasz nagyjából velem megegyező képességekkel és hendikeppel (8,1) rendelkezett, őt az első és a harmadik versenynapon megvertem, így öt ütéssel megelőztem. A svájci játékos golftudása meghaladta az enyémet, ennek ellenére rosszul játszott az első két napon. Egy torinói és egy római játékossal is megküzdöttem, de végül őket is sikeresen legyőztem.

 

Milyen tapasztalatokkal, tanulságokkal érkeztél haza?

Folyamatosan kételkedem magamban, ezért örömmel konstatáltam, hogy a hendikepemnek megfelelő teljesítményt nyújtottam: az ellenfeleim játékának tükrében világossá vált, hogy a tudásomról alkotott elképzelésem a valóságon alapul. A korábban említett nehézségek ellenére elképesztően érdekes és egyben felemelő élményt jelentett egy idegen, nemzetközi pályán játszani, tanulni, kitapasztalni, hogyan üssön az ember úgy, hogy jó helyre kerüljön a labda. Ez egy egészen más szintjét jelenti a golfnak, mint amikor a már jól ismert hazai pályákon játszom. A bajnokság szervezőit is dicséret illet, hiszen folyamatosan tájékoztatták a résztvevőket mindenről, kifogástalan vacsorát szereztek a golfozóknak, jól beszéltek angolul és gondoskodtak arról, hogy időben értesüljünk a tee time-okról, és könnyen megtaláljuk a trolley-kat. Az egyes fordulók eredményeit emailben is megkaptuk, így azt könnyen továbbíthattuk a klubjaink felé.

 

Kép: TÁTRAI BÉLA 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés