„Minden játékos egyenlő esélyekkel indul”

Egyre közeleg a XXIII. Monarchia Kupa, amelynek idén május 27-30. között a Zala Springs Golf Resort ad otthont. Hogyan választják ki azt a hat-hat játékost, aki a Magyar Senior Golfozók Társaságának bruttó és nettó csapataiban szerepelhet? Erről mesélt magazinunknak a nettó csapat kapitánya, Hideg János.

 

Hogyan működik a Dr. Horváth Péterrel közösen létrehozott válogatási rendszer?

Átlátható válogatási rendszer kidolgozására törekedtünk, már csak azért is, mert kiemelt szempont volt számunkra, hogy a hatévente hazánkban megrendezésre kerülő Monarchia Kupán jól szerepeljünk és vendégül láthassuk a külföldi golfélet színe-javát. A hat válogatott közül az első három az általunk meghirdetett és március elején közzétett versenyek győzteseiből kerül ki, a másik hármat pedig a kapitányok választják, annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő párosításokat. A meghirdetett versenyek közül az egyik legfontosabb a sárga elütőről játszott Winter Cup, amelynek szenior teljesítményei kiemelten számítanak a válogatott csapat összeállításánál és a kapitányválasztásnál. Egy másik jelentős megmérettetés a Magyar Kupa, amelynek idén az Old Lake Golf Club ad otthont, illetve két további ranglistaversenyre is sor kerül a Balaton Golf Club és a Pannonia Golf Club pályáján. Ezek eredményei szintén fontos szerepet játszanak a válogatott csapat tagjainak kiválasztásánál. A meghirdetett tíz versenynapból az öt legjobb eredmény számít, így minden golfozónak van lehetősége arra, hogyha valamelyik tornát kihagyja, a többi versenyen elért pontjai alapján be tudjon kerülni a válogatottba.

 

Milyen nemzetközi tornák szerepelnek a szenior golfozók versenynaptárában?

Az idei évben a környező országok nyílt szenior bajnokságaira fókuszálunk. Április 26. és 28. között kerül sor az első megmérettetésre, a Horvát Szenior Bajnokságra, amelyen tavaly kilenc fővel vettünk részt és remekül éreztük magunkat. Júniusban kiutazunk a Szlovén Bajnokságra, júliusban a Szlovák Nyílt Bajnokságra, szeptemberben pedig a Cseh Nyílt Szenior Bajnokságra.  

 

Milyen elvárásokkal vágsz neki a tavaszi és nyári versenyeknek?

Jelenleg tíz körüli hendikeppel rendelkezem, ezt szeretném egy kicsit lejjebb tornázni. Nemrég kiválóan szerepeltem a Férfi Napon, így reális célnak tartom a kilenc-tíz körüli hendikep elérését. Általában arra törekszem, hogy még utolsó versenynapon is javítsak az eredményeimen, így bízom benne, hogy előbb-utóbb sikerrel járok!  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés