Horvath Joseph nyerte a balatoni ranglista versenyt

Május 4-én, szombaton ranglistaversenyt rendeztek Balatonudvariban, a 18 szakaszos stroke play viadalt a hazai színeket képviselő Horvath Joseph nyerte két ütéssel.

 

42 versenyző állt rajhoz szombat reggel Balatonudvariban, ahol két szenior golfozó párharcára szűkült az első helyért folytatott versenyfutás. Ralph Müller 77-es score-ral jelentkezett be Udvariban, azonban nála is jobb eredményt ért el a Balaton Golf Club „doyenje”, Horvath Joseph, aki a második, par 5-ös szakaszt 3 ütésből oldotta meg, az itt szerzett eagle a nap szépségdíjas találata volt.

 

Horvath 75 ütésből teljesítette Udvarit, a győzelem mellett a leghosszabb (Longest Drive) és a legpontosabb (Nearest to the pin) ütőnek járó különdíjakat is hazavihette. Bár Müllernek esélye nyílt a győzelemre, az utolsó, par 5-ös szakaszon többször hibázott, így a második hellyel kellett beérnie, a harmadik pozíciót Zsimán Alpár József szerezte meg 84 ütéssel.

 

Balatonudvariban a legfiatalabb korosztály is megvillantotta oroszlánkörmeit: a junior kategóriát a Golfiesta U14-es golfozója, Csikós Anna Lana nyerte – ráadásul övé lett a leghosszabb ütés (Longest Drive) a nők között –, mögötte két BGC-s, az U18-as Baranovszky Bálint és az U14-es korosztályt erősítő Keszler István végzett.

 

A nettó kategóriákban a férfiak között Nagy Gergely István (Kisoroszi), Nagy I. Csaba (Kisoroszi) és Vargha András (Balaton Golf) sorrend született. A nőknél taroltak a MidAmok, a kategóriagyőztes dr. Fiserné Koplányi Eszter, és a második helyezett Sajner Zsuzsanna révén, a harmadik a supersenior Zsadányi Ildikó lett. A szenior nettó férfi kategóriában Miszlai Sándor végzett az élen, mögötte Rothweil Gábor és Nagy I. István ért el dobogós helyet.

 

Szezonnyitó Scramble

Vasárnap sem maradtunk balatoni derbi nélkül, ekkor rendezték ugyanis a négyfős csapatoknak meghirdetett Szezonnyitó Scramble versenyt. A legjobb eredményt a Brúder Balázs, Csizmadia Ákos, Elek Andrea és Nguyen Hoa Luu Lan alkotta négyesfogat érte el, akik bogeymentes napot fogtak ki, emellett hat birdie-t és egy eagle-t szereztek a 18 szakaszos versenyen.

 

Kép: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés