„Az apró változtatások vezetnek a kiemelkedő teljesítményhez”

 

Idősebb Sárközi Richárddal fia szakmai fejlődéséről, az előtte álló rangos versenyekről, valamint megfontolt lépések fontosságáról beszélgettünk.

 

Hogyan telnek a napaid mostanában?

A napjaim szorgalmas és intenzív munkával telnek, nagyon sok edzést tartok. Az utóbbi időben nem egy fiatal tehetség csatlakozott hozzám, köztük a tizennégy éves Mohácsi Márk, akiről szerintem egy-két éven belül hallani fog a hazai golfvilág. Ricsi versenynaptárának összeállítása is most zajlik, májusban a Pro Golf Touron, az Alps Touron is részt veszünk.

 

Hogyan készül Ricsi a külföldi tornákra?

A fiam továbbra is jár Verpeléti Richárd edzéseire, tartják a kapcsolatot és rendszeresen találkoznak. Természetesen jómagam is sok időt szánok Ricsi felkészítésére, örömmel tapasztalom, hogy rendkívül sokat fejlődött az utóbbi hónapokban. Úgy látom, már jóval érettebben gondolkodik és bölcsebb döntéseket hoz. Éppen James Clear „Atomi szokások” című könyvét olvassa, amely szerint az apró változtatások vezetnek el a kiemelkedő eredményekhez. Manapság az összes ígéretes, fiatal golfozó arról álmodik, hogy egy szép napon a PGA Tour-on játszhassanak, de azt nem veszik figyelembe, hogy először a Magyar Bajnokságot és a környező országok ranglistáit kell megnyerniük, komoly nemzetközi versenyeken kell helyt állniuk, és csak ezután indulhatnak el az olyan rangos megmérettetéseken, mint például a Challenge Tour vagy a European Tour. Reális célokat kell kitűznünk maguk elé és kis lépésekben érdemes előre haladniuk!

 

Mi a véleményed Ricsi Zalacsányban nyújtott teljesítményéről?   

Úgy látom, Ricsi rendkívül felnőttes, érett szemlélettel és profi hozzáállással játszott a Winter Cup-on. Szorgalmasan gyakorolt a driving range-en, nem állt le beszélgetni, csevegni a barátaival, a torna ideje alatt csak a saját játékával foglalkozott. Tisztában volt azzal, hogy amikor az ember egy versenyre készül, akkor száz százalékig arra a kihívásra fókuszál. Ricsi Dr. Vura Márta sportpszichológussal is konzultált, aki korábban világhírű olimpikonokkal és bajnokokkal foglalkozott, példaként említeném Darnyi Tamást és Egerszegi Krisztinát. Márta azt mondta, hogy legyek türelmes, hiszen minden gyermek másképp fejlődik. Ha sokat rágom Ricsi fülét, csak még jobban visszahúzódik a csigaházába. A mi feladatunk az, hogy ahelyett, hogy rátelepszünk, hagyjuk őt kibontakozni, hiszen ilyen módon komoly esélye van arra, hogy a világ legjobbjai között szerepeljen!    


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés