Jön a ShootOut Golf második fordulója

Június 15-én szombaton kerül megrendezésre Kisorosziban a ShootOut Golf második fordulója a Gáti Ferenc Emlékverseny keretein belül.

 

A játékformáról

Az Ausztráliból Magyarországra honosított verseny 4 fordulóból áll, amelyet a Magyar Golf Club közkívánatra szombatonként, shot gun indítással rendez meg. Az egyes fordulók önálló versenyként is értékelésre kerülnek.

Az utolsó fordulón a “Szuper döntő”-ben az első 3 helyezett egyedül álló nyereményekkel - játék joggal - gazdagodnak.

 

Gáti Ferencről

Gáti Ferenc agrár- és vegyészmérnök volt, aki az ENSZ UNIDO talajtani szakértőjeként tevékenykedett Kubában 1970-1974 között. Utólag visszatekintve emellett szervező zseni is volt. Amikor hazajött, elhatározta, hogy itthon feléleszti hamvaiból ezt az 1952-ben betiltott osztályidegen sportágat. Nem volt egyszerű, öt év kellett hozzá. Elsőként az elvtársakat kellett meggyőznie a golfsport engedélyezéséről. A végső döntő érv az volt, hogy ha Castrónak lehet, akkor nálunk miért ne lehetne.

A többi már történelem.

1976-ban megszerezte Kisoroszi mellet egy legelő használati jogát golfpálya céljára. Összehozott egy lelkes golfozó társaságot, a megmaradt régiekkel kezdve, akikből megalakított egy golf szakosztályt. Elintézte, hogy azt befogadja a Gyeplabda Szövetség, mivel golf szövetség nem volt. Az amatőr golfozók önkéntes munkával a legelőn hevenyészett pálya szakaszt alakítottak ki, amelyen már játszani is lehetett.

1979-ben megalapította a Kék Duna Golf Clubot, amelynek első elnöke lett. Elkészült a kisoroszi pálya terve, és megkezdődött az első pályaszakasz építése, amely a tagság tagdíjából, társadalmi munkájából, önerőből valósult meg.

1988-ban átadták a Kisoroszi pálya első 9 szakaszát.

1989-ben elnökletével megalakult a Magyar Golf Szövetség, amely egy hónap múlva tagja lett mind az Európai, mind a Nemzetközi Golf Szövetségnek. Az elnöki tisztséget a szövetség megalakulásától 1994-ig viselt

1990-ben az MGSz megrendezte 1951. után az első, 1911. óta a harmincadik magyar golf bajnokságot, amelyen még játszott Mérei Lóránd, az egyedüli olyan golfozó, aki a harminckilenc évvel korábbi bajnokságon is versenyzett

-Bodor Tibor gondolatai

 

Gáti Ferenc Emlékverseny- II.Shootout

NEVEZÉS


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés