Első PGA-győzelem, rögtön rekorddal

Davis Thompson vasárnap -7-es (64) körével megnyerte első PGA Tour-versenyét, és ezzel rekordot döntött a John Deere Classicon.

 

A huszonöt éves, Georgia államból származó Thompson -28-as (256) eredménnyel végzett, és ezzel egy ponttal megdöntötte Michael Kim 2018-ban felállított John Deere Classic-rekordját.

 

A győzelemmel bejutott a két hét múlva, a Royal Troon pályáján megrendezésre kerülő The Open bajnokságra. Emellett jövő áprilisban debütál a Mastersen is.

 

Thompson immár a huszonnegyedik játékos, aki a John Deere Classicon szerezi meg első PGA Tour-győzelmét.

 

A PGA Touron másodéves Thompson nagy napjai ezek: a múlt héten a dobogó második fokára léphetett fel a Rocket Mortgage Classicon, a mostani győzelemmel pedig 1 440 000 dollárt tehetett zsebre. Emellett Thompson a FedEx Cup ranglistán a huszonkettedik helyre lépett előre, amellyel bebiztosította részvételét az összes fontosabb, jövő évben megrendezésre kerülő versenyen.

 

A küzdelem utolsó órája döntött arról, ki végzet a második helyen, amely még indulási jogot jelentett az Openre. Ez végül – izgalmas hármas holtversenyt követően – a tajvani származású C.T. Pannak sikerült, aki a tizenhatodik és a tizenhetedik szakaszon birdie-t jegyzett, majd par-t ütött, így Thompsonhoz hasonlóan 64-es eredménnyel jött le a pályától.

 

Forrás: NBC Golf

Fotó: Yahoo Sports


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés