„A fiam megtanult nyerni és veszíteni”

 

 

A magyar, skót és amerikai pályákon egyaránt otthonosan mozgó Horváth Marcell nem mindennapi golfpályafutásáról édesanyja, Geller Zsuzsanna mesélt magazinunknak.  

 

Hogyan telnek manapság Marcell napjai?

A fiam jelenleg Angliában él, már három és fél éve a londoni HSBC banknál dolgozik. A golf még mindig közel áll a szívéhez, ám utoljára akkor űzte versenyszerűen, amikor Skóciában, St. Andrews-ban tanult. Hétvégenként most is szívesen játszik a régi csapattársaival Londonban, sőt, időnként itthon is.

 

Hogyan találkozott a fiad a golffal?

Marci tíz éves volt, amikor beleszeretett a golfba. Az egész történet úgy kezdődött, hogy gyerekkorában egy angol iskolába járt, ahol egy szép napon megpillantotta a Hegedűs Gábor golftáborát hirdető plakátot. Ekkor még a foci szerelmese volt, ám a két héten át tartó tábor a golf irányába terelte őt. Gábor, a szövetségi kapitány be is válogatta a csapatába, ezt követően pedig Kővári Dani és Szeberényi Máté vette a szárnyai alá. Ahogy teltek-múltak az évek, csodálatos sikereket ért el, mind Magyarországon, mind pedig Skóciában, az egyetemen. Az Európai Golf Szövetségtől ösztöndíjat kapott, ami lehetővé tette, hogy kedvelt időtöltésének, a golfnak hódoljon, tehetsége révén pedig Amerikába és Svédországba is eljutott. Marci sikerein keresztül a család is sokat kapott a golftól. Az idők folyamán megtanult nyerni és megtanult veszíteni, így bár nem lett belőle profi játékos, mindenképp megérte, hogy megismerkedhetett ezzel a sporttal!

 

Milyen eredményekkel büszkélkedhet Marcell?

A fiam mindig is szeretett győzni. Magyarországon elnyerte az amatőr és a magyar bajnoki címet, egész fiatalon legyőzte a ma már profi játékosként ismert Morozov Misát és ezzel megszerezte a match play bajnoki címet, majd az egyetemi évek alatt a nyílt bajnoki cím büszke tulajdonosa lett. Külföldön a csapatversenyek skót és brit egyetemi bajnoka volt, St. Andrews-ban az első hat játékos között szerepelt.

 

Milyen nehézségekkel kellett megküzdenie az évek során?

Marcell gyerekkorában egy erős akaratú és temperamentumos fiú volt, akinek meg kellett tanulnia uralkodnia az indulatain, különösen akkor, amikor nem úgy ment a játék, ahogyan ő szerette volna. Felnőtt korára azonban benőtt a feje lágya és egy igazán érett gondolkodású fiatalemberré vált.

 

20240708_horváth_marcell1.jpg

 

Mi mindent jelent a golf a fiad számára?

A golf az elmúlt években győzelmekkel, sikerekkel, élénk társasági élettel és élmények sorával ajándékozta meg Marcit. Amerikában a legkülönlegesebb floridai, észak-karolinai és hamptoni pályákon játszott, ahová csak kevesen jutnak el.

 

Milyen tanácsot adnál azoknak a szülőknek, akiknek a gyerekük még csak nemrég csöppent bele a golf világába?

Azt gondolom, a golf nem olyan drága sport, mint amilyennek a többség gondolja, a tehetséges játékosok pedig rosszabb szettekkel is kiválóan teljesítenek. A golftáborok sem költségesebbek, mint más táborok, ahová az ember nyáron beíratja a gyerekét.  Azt azonban fontosnak tartom, hogy a gyerekek rendszeresen járjanak a versenyekre, hiszen a golf inkább idő, mint pénz kérdése.

 

Képeket köszönjük Geller Zsuzsannának!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés