Jön az új Messenger, sokkal gyorsabb lesz, mint a mostani

 

Annyi újdonságot pakolt üzenetküldőjébe a Facebook, hogy a program kódját már az üzemeltetőnek is kihívás átlátni. A megoldás: mindent kivesznek, ami nem kell.

Új, gyorsabb és átláthatóbb Messenger-verziót ad ki az elkövetkező napokban a Facebook, elsőként az Apple mobileszközeire – jelentette be hétfői blogbejegyzésében a közösségi oldal. A Messenger áramvonalasításának tervéről reggel óta tudni, de most bővebb részleteket is megosztott az üzemeltető.

Az átalakítás oka (merthogy most sem véletlenül nyúlnak a programhoz) az app lassan átláthatatlan működése: a Facebook saját bevallása szerint annyi újdonságot pakolt a Messengerbe, hogy mostanra saját fejlesztői sem látják tisztán, melyik kódsor hova tartozik. Így pedig időszerű, hogy a felesleges karaktereket töröljék, ezzel tovább faragva a szoftver megnyitásához szükséges időn.

A közösségi oldal szerint az új Messenger kétszer olyan gyorsan működik majd, mint a most elérhető iOS-változat, emellett kevesebbet foglal, a később kiadott frissítéseket pedig rövid idő alatt fogja telepíteni. A Facebook úgy véli, a változtatással egy sokkal jobb Messengert kapnak a felhasználók.

A munka másik eredménye a játékokhoz vezető gomb, illetve a Discovery menüpont törlése. A Történeteknél is lesz érzékelhető változatás, ez ugyanis a korábbiaknál sokkal látványosabban jelenik majd meg.

A Facebook legutóbb karácsonykor változtatott a Messengeren, de azt nem verték nagy dobra.

 

hvg.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés