Nem jutott be az Európa-liga döntőjébe az Arsenal

 

Az már szerdán kiderült, hogy a Bajnokok Ligájában Chelsea–Manchester City finálét rendeznek majd, csütörtökön este pedig az is eldőlt, hogy az Európa-ligában a Manchester United és a Villarreal vívja majd a finálét.

Ole Gunnar Solskjaer együttese már az egy héttel ezelőtti mérkőzésen eldöntötte az AS Roma elleni elődöntős párharcot, miután az Old Traffordon 6–2-re kiütötte az olasz csapatot. A második meccs így csupán formalitássá vált, ennek ellenére Edinson Cavani révén a vendégek szereztek vezetést az első félidő hajrájában.

A második játékrészben a becsületükért küzdő rómaiak fordítottak és bár Cavani újabb találatával az MU egyenlített, végül a 19 éves Nicola Zalewski góljának köszönhetően a Roma 3–2-es győzelemmel búcsúzott a sorozattól.

A LENGYEL JÁTÉKOS ÉLETE ELSŐ MECCSÉT JÁTSZOTTA AZ OLASZ CSAPATBAN, EMLÉKEZETESRE SIKERÜLT A DEBÜTÁLÁSA.

A másik ágon a Villarreal 2–1-re nyert az Arsenal ellen Spanyolországban, így kedvezőbb helyzetből várhatta a párharc második összecsapását. Bár a találkozón az Arsenal végig fölényben futballozott, a hajráig csupán kapufákig jutott, Pierre-Emerick Aubameyang járt kétszer is nagyon közel a gólhoz.

Az ötperces hosszabbításban mindent egy lapra feltéve támadtak a londoniak, ám nem jártak sikerrel, így a korábban éppen az Arsenalt irányító Unai Emery csapata jutott a fináléba, története során először.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

AS Roma–Manchester United 3–2 (0–1)

gólszerzők: Dzeko (57.), Cristante (60.), Zalewski (83.), ill. Cavani (39., 68.)

Továbbjutott a Manchester United 8–5-ös összesítéssel.

Arsenal–Villarreal 0–0

Továbbjutott a Villarreal, 2–1-es összesítéssel.

Az Európa-liga döntőjét május 26-án, szerdán rendezik a lengyelországi Gdanskban.

Forrás és kép: Index

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés