A Winter Cup megismételte önmagát

 

Véget ért a 32. Magyar Kupa, amely a várakozásoknak megfelelően drámai és fordulatos végjátékot hozott Máriavölgyben.

 

Így fordít egy ranglista első

Az elbeszélést kezdjük ezúttal a nőkkel. Vadkerti Adél egyetemei tanulmányai miatt nem tudott részt venni a versenyen, így a címvédés idén elmaradt. Első nap a tavalyi ezüstérmes Kiss Polett Karolina végzett az élen, vasárnapi kezdése azonban nem sikerült jól, rögtön az első három szakaszon összeszedett 3 bogey-t, a Pannonia Junior Academy-s Berkenyei Daniella pedig magához ragadta a vezetést.

Az első kilencet even parral teljesítette, közte egy bogey, egy birdie, a hátsón azonban összeszedett egy duplát, majd két bogey-t, mindeközben Batta Krisztina egy erős hajrával tűnt fel a „kanyarban”: a 15-16. szakaszokon sorozatban ütött két birdie-vel, egyetlen ütésnyire faragta a kettejük közötti különbséget. Az utolsó szakaszon azonban Berkenyei birdie-vel, a szenior nők csapatkapitánya pedig bogey-val zárta a versenyt.

2021 női bajnoka Berkenyei Daniella (156: 81, 75), aki a II. Winter Cup mellé, első alkalommal szerezte meg a Magyar Kupát. Ezüstérmes Batta Krisztina, a bronz pedig Kiss Polett Karolinához került.

 

Párbaj döntött

Tavaly a férfiak mezőnyében Csányi Olivér, Závaczki Bálint sorrend alakult ki a végelszámolásánál, idén pedig végig fej-fej mellett versenyeztek.

Szombaton a nap nagy részében Závaczki húzta a mezőnyt, vasárnap, ha csak egy arasszal is, de Csányi Olivér bizonyult jobbnak az első kilencen. A fordulás után azonban Olivér beragadt: 1 bogey 1 duplával rögtön leadott 3 ütést, míg Bálint birdie-jével előnybe került. A 13-ason jött egy bogey, és bár ezután rögtön birdie-t ütött, ugyanitt Csányi eagle-lel jött vissza a „meccsbe”. A 16-oson egy-egy birdie, majd Závaczki 17-esen ütött bogey-jával az eredmény 73-73, jöhetett a playoff. 

A három szakaszon át tartó "párbajban" végül a Závaczki Bálint bizonyult jobbnak, így a Pannonia Junior Academy versenyzője a II. Winter Cup mellett idén a rangos Magyar Kupát is begyűjtötte, 2016 után immár másodszor. 

Harmadik helyen a hazai környezetben játszó Stöllinger Viktor végzett, 75-tel. 

 

Bruttó női:

1 Berkenyei Daniella: 156 (81, 75)             

2 Batta Krisztina: 158 (80, 78)

3 Kiss Polett Karolina: 163 (79, 84)

 

Bruttó férfi:

1 Závaczki Bálint: 145 (72, 73)     

2 Csányi Olivér: 145 (72, 73)        

3 Stöllinger Viktor: 149 (74, 75)

 

További eredmények IDE KATTINTVA!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés