Hamilton nyerte a Spanyol Nagydíjat

Lewis Hamilton nyerte meg vasárnap a Formula–1-es Spanyol Nagydíjat Barcelonában. A második helyen Max Verstappen végzett, a dobogó legalsó fokára Valtteri Bottas állhatott fel.

 

Az 51. Spanyol Nagydíj kvalifikációján Lewis Hamilton végzett az élen, a második helyet mindössze 36 ezreddel lemaradva a Red Bull hollandja, egyben a brit vb-kihívója, Max Verstappen szerezte meg. Mindkét pilóta százados lett ezen a hétvégén. Lewis Hamilton 100. pole pozícióját ünnepelhette, ezzel abszolút rekorder az első rajtkockákat tekintve. Verstappen szintén ezt a számot állította be, a Red Bull színeiben Barcelonában teljesítette 100. futamát, ráadásul első győzelmét is itt ünnepelhette a holland versenyző még 2016-ban.

 

A futamok helyszínére a pandémiás helyzet ellenére a nézőközönség is lassan visszatér. Barcelonában 1000 szerencsés élőben követhette végig a klasszikus aszfaltcsík történéseit.


Az időjárás kedvezett a csapatoknak, a pénteki napon még belengették az esős futam esélyét, de vasárnapra ennek valószínűsége minimálisra csökkent, nem is volt csapadék. A Pirelli a versenyen két kiállást jósolt, de az egykiállásos stratégia kockáztatása sem volt kizárt a futam előtt a csapatok számára. A gumikezelés kardinális tényezőnek bizonyult a bokszkiállások tekintetében.

 

A RAJTOT KÖVETŐEN MAX VERSTAPPEN BRAVÚROS ELŐZÉST HAJTOTT VÉGRE, RÖGTÖN AZ ELSŐ KANYARBAN BEVETŐDÖTT HAMILTON MELLÉ, ÉS ÁTVETTE AZ ELSŐ HELYET.

 

A rajt másik nagy nyertese Charles Leclerc volt, aki Valtteri Bottast külső ívről előzte meg, miután a finn fékezésre kényszerült brit csapattársa miatt, így a monacói a harmadik helyre jött fel. Daniel Ricciardo és Sergio Pérez is két helyet javított eredeti rajtpozíciójához képest.

 

A nyolcadik körben az AlphaTauri pilótájának, Cunoda Jukinak műszaki probléma miatt félre kellett állnia, a japán versenye ezzel véget ért. biztonsági autós szakasz következett!

Az Alfa Romeo próbálta kihasználni az SC-szakaszt, Antonio Giovinazzit hívták a bokszba, de az olasz kerékcseréje nem volt zökkenőmentes, a káosz plusz 50 másodpercet adott neki. Ezzel egy időben a Williams is kihívta pilótáit, Russell és Latifi is végrehajtotta első kerékcseréjét.

 

Az újraindítást Max Verstappen jól kapta el, sőt Leclerc agresszíven elkezdte támadni Lewis Hamiltont is. A monacói jó tempót mutatott a versenyen, mögötte Valtteri Bottas sem tudta egy másodpercen belülre megközelíteni.

 

PIERRE GASLYRA ÖT MÁSODPERCES BÜNTETÉST RÓTT KI A VERSENYIGAZGATÓSÁG, A FRANCIA A RAJTPOZÍCIÓJÁT SZABÁLYTALANUL FOGLALTA EL, TÚLMENT A KIJELÖLT RÉSZEN.

A 23. körben megkezdődtek a kerékcserék, jött Bottas és Verstappen is. Toto Wolff célja Hamiltonnal egyértelműen az „elévágásos” stratégia bejátszása, ezzel az első pozíció visszaszerzése volt. A terv sikeressége rádión még Michael Masi FIA-versenyigazgatót is kék zászlók elővételére ösztönözte, de ez sem volt elég, a Red Bull hollandja visszajött az első helyre a kerékcserék után. Bottas viszont nyert a bokszkiállással, bejött az „elévágás”, a finnek sikerült átvennie a harmadik helyet Leclerc-től.

 

A 34. körben Lewis Hamiltonnak a frissebb gumikon sikerült felzárkóznia, és egy másodpercen belülre került Max Verstappenhez képest. A célegyenes a legoptimálisabb szakasz az előzésre a barcelonai aszfaltcsíkon, de a hátszél a DRS hatékonyságát csökkenti, ami Hamilton helyzetét sem könnyítette meg. A britnek 30 köre maradt az előzésre!


A hátsóbb régiókban is folyt a csata, a McLarennél házon belül ezúttal Daniel Ricciardo nyújtott jobb teljesítményt, az ötödik helyét egy darabig stabilan védte Sergio Pérezzel szemben. Az ausztrál mögött a mexikói ráadásul hibázott is, így még távolabb került egy előzési pozíciótól.

Hamilton megkezdte a második kerékcserék sorát a verseny 42. körében: a brit közepes keverékekre váltott.

Verstappen később tartalék üzemmódra kapcsolt, a Red Bull nem tervezett több kiállást a holland számára, ezzel a végjáték elkezdődött.

Nem tudom, hogy megyek el ezekkel a gumikkal a végéig!

– érkezett a baljós üzenet Max Verstappentől.

 

A Mercedesnél házon belül egy nem túl elegáns előzés történt az 53. körben, Hamilton megelőzte Bottast, de Toto Wolff meredt szemmel követte végig a finn manőverét a hétszeres világbajnokkal szemben. Hamilton indulhatott az első helyért, tíz köre maradt a nyolc másodperc ledolgozására és az előzés végrehajtására.

 

A brit körönként másfél másodpercet hozott az élen autózó Max Verstappenen, így Hamilton az 59. körben már egy másodpercen belülre került.

 

A 60. KÖRBEN A CÉLEGYENES VÉGÉN EGY SIMA ELŐZÉSSEL HAMILTON ÁTVETTE A VEZETÉST, A HOLLANDNAK NEM VOLT VÁLASZA ERRE.

Az utolsó körökben már csak a leggyorsabb kör birtokosa volt a kérdés. Bottas és Verstappen közül végül a holland zsebében landolt a plusz egy pont. A 100. pole-hoz futamgyőzelem járt, Lewis Hamilton nyert Barcelonában, a második Max Verstappen lett, mögötte Valtteri Bottas futott be, hátrébb Charles Leclerc és Sergio Pérez végzett. A brit ezzel összetettben 14 pontra növelte előnyét a hollanddal szemben.

 

Forrás és fotó: Index

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés