Kiss Norbert két futamot nyert a Hungaroringen

Szép időben, nézők előtt a múlt hétvégén a Hungaroringen elkezdődött az idei Kamion EB sorozat.

 

 

Kétszeres Európa bajnokunknak Kiss Norbertnek jól kezdődött a hétvége mert a szombati megnyert időmérő után a napi első futamon a pole pozícíóból indulhatott. Jól elkapta a rajtot, de nem sokáig tartott az öröme ugyanis lecsúszott egy turbócső a helyéről így kiállni kényszerült a versengésből.

A napi második futamon a mezőny végéről rajtolhatott volna, de azt a futamot nem tartották meg. Ugyanis az első futamban a 24-es rajtszámú Steffen Faas nem tudta abszolválni a kettes kanyart és telibe találta a szalagkorlátot, ami olyan mértékben sérült meg, hogy a két futam közti szünetben nem volt elég idő a megjavításra. Ezért biztonsági okokból a második futamot lefújták.

Vasárnap az első futamon Kiss Norbert ismét a pole pozícíóból rajtolhatott és nem okozott csalódást. Magabiztosan vezetve az üldözőitől elszakadva megnyerte ezt a versenyt.

A vasárnapi második futamon a nyolcadik helyről rajtolhatott Norbi. Hatalmas versenyzést bemutatva átverekedte magát a mezőnyön és ezt a versenyfutamot is megnyerte.

A kissé szerencsétlenül kezdődött szombat után kiválóan fejeződött be számára a versenyhétvége, bízzunk benne, hogy hasonlóan sikeresen folytatódik majd számára a szezon.

Ugyan két futamot megnyert Kiss Norbert, de a versenytársak sem tétlenkedtek így ő jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban. Nem rossz szezonkezdet ez, Norbin valószínűleg nem fog múlni a sikeres folytatás.

Következő fellépésük a Nürburgringen lesz Németországban július 16-17-i hétvégén.

Forrás: Tommy autósport blog

Fotó: Formula.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés