Magyar válogatott a Szlovén Junior Openen

Kilenc ország, 121 játékosával kezdődhet június 18-án a Ljubljana Arboretum Golf Clubban rendezendő Szlovén Junior Open, ahol a magyar junior válogatott elszánt csapata is versenybe száll az U21, 18, 16-os kategóriákban meghírdetett díjakért, no meg a legeredményesebb nemzeti válogatott elismerésért.

 

A sorsolás alapján a magyar fiúk reggel 7 órakor, a lányok 8. 30 órakor kezdik szereplésüket a Szlovén Junior Openen.

Szurkoljunk együtt a magyar fiataloknak!

 

LEADERBOARD FIÚK

STARTLISTA 1.forduló - fiúk

EREDMÉNYEK 1. forduló - fiúk

 

LEADERBOARD LÁNYOK

STARTLISTA 1.forduló - lányok

EREDMÉNYEK 1. forduló - lányok

 

Hahn Roland, a juniorok szövetségi edzőjének vezetésével érkezett meg a magyar junior csapat a Ljubljanától 20 kilométerre fekvő versenyhelyszínre, ahol Jonathan Mannie junior szövetségi kapitánnyal együtt segítik, figyelik a válogatott játékát. Idén kilenc ország, Ausztria, Csehország, Franciaország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Szerbia és Szlovákia 84 fiú és 37 lány játékosával rendezik a legrangosabb szlovén junior bajnokságot, mely kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az ifjú tehetségek egyrészt csiszolják, összemérjék és fejlesszék golftudásukat, versenytapasztalatukat, másrészt értékes WAGR pontokat gyűjtsenek.

 

A magyar válogatott mezét Benke Ákos (Pannonia GCC), Fülöp Gergő (Pannonia GC), ifj. Sárközi Richárd (Pannonia GC), Somogyi Bence (Pannonia GCC), Berkenyei Daniella (Pannonia GCC), Hoffman Annamária (Zala Springs GR), Lehoczky Fanni (Highland GC), Sántha Laura (Pannonia GC), Stern Lea Sára (Pannonia GCC) és Jaczkovics Emma Éva (GolFiesta SE) ölti majd magára, azonban más tehetséges magyar fiatalnak, Bertényi Bencének (Balaton GC), Horváth Ákosnak (Balaton GC), Kötél Bencének, (Balaton GC), Zsiman Lebovics Zenónak (Balaton GC) Károly Ádámnak (Pannonia GCC) és Nagy Árminnak (Pannonia GCC) is szurkolhatunk majd a háromnapos bajnokság során.

 

Az open nem ismeretlen a magyar juniorok számára, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt ugyan nem tudott résztvenni a magyar válogatott, de 2019-ben szép eredményekkel térhettek juniorjaink haza: Jaczkovics Emma az U14-es kategóriában az I. helyezett díját vehette át, a Nemzetek versenyében Kötél Bence, Bertényi Bence, Závaczki Bálint II. helyezést ért el, Koharek Anna pedig U14-es kategóriában szerzett ezüstérmet.

 

A program szerint csütörtökön, kiváló minőségű pályán, jó időjárási viszonyok között tart a magyar csapat gyakorlónapot, az első forduló sorsolására 19 órakor kerül sor.

 

Fülöp Gergő, a Highland Golf Club ifjú játékosa szerint kellemes buszos utazásban volt része a csapatnak, és már alig várják, hogy a szlovén főváros közelében fekvő Arboretum festői és kiváló állapotban lévő gyakorlópályáján megkezdhessék a bemelegítést a nagy esemény előtt! 

 

szlovan open 750x400

 

Forrás: Magyar Golf Szövetség

Fotók: Ljubljana Tourism, Magyar Golf Szövetség


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés