Sikeresen bemutatkozott az olimpia első magyarja

 

 

A megnyitó napjának reggelén a magyarok is bemutatkoztak a tokiói olimpián: Pétervári-Molnár Bendegúz második lett az egypárevezősök első előfutamában, és ezzel bejutott a szám hétfői negyeddöntőjébe.

 

A Sea Forest Evezős Pályán – amely később a gyorsasági kajak-kenu küzdelmeinek is otthont ad majd – a reggeli időpont ellenére az elmúlt napokban tapasztalt párás meleg, oldalszél és a koronavírus-járvány következtében üres lelátó fogadta a résztvevőket.

 

A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője – aki öt éve, Rióban 14. lett, és másodszor vesz részt olimpián – egy-egy brazil, iraki, kuvaiti, cseh és norvég riválissal csapott össze pénteken, közülük utóbbi ígérkezett a legnagyobb ellenfélnek.

 

Kjetil Borch Rio de Janeiróban bronzérmet szerzett kétpárban, emellett kétszeres világbajnok, és a verseny során bizonyította is klasszisát. Már a rajt után az élre állt, és végül óriási előnnyel ért elsőként a célba.

 

A magyar evezős 500 méternél és 1000-nél is a harmadik helyen haladt brazil vetélytársa mögött, de aztán a hajrára beleerősített, és végül megelőzve a dél-amerikait, biztos másodikként végzett. A futamból az első három jutott tovább a legjobb 24 közé, a többiek reményfutamra kényszerülnek.

 

Nem volt rossz ez a pálya, bár kicsit jobban szét voltam esve, mint szoktam, jobban be is savasodtam. Ez amiatt van, hogy a szervezetem még nem teljesen állt át, a kiutazás eléggé megviselt. A negyeddöntőre jobban ki kell magam pihennem, de a továbbjutás biztosan megvolt, jól kontrolláltam a pályát

– mondta az MTI-nek a magyar sportoló.

Hozzátette: az oldalszél egy kicsit zavarta, főleg a rajtnál. „Az edzésekhez képest nem volt hullámos a víz, de a szél rosszabb volt, mint a korábbi napokban”.

 

Pétervári-Molnár – akinek a döntőbe jutás a célja – egyedül képviseli a magyar evezőssportot Tokióban.

 

 

 

Forrás és fotó: 24.hu, Kovács Tamás/ MTI

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés