Rapport tovább menetel, megdönti a magyar rekordot

 

Már csak az a kérdés, mennyivel szárnyalja túl Lékó Péter korábbi eredményét.


 

Rapport Richárd a sakkozók stavangeri szuperversenyének keddi hetedik fordulójában a világos bábukat vezetve nyert a torna korábbi kétszeres győztese, az orosz Szergej Karjakin ellen a viadal honlapjának beszámolója szerint.

 

A magyar nagymester ezzel nem csupán első helyét erősítette meg, és áll 15,5 pontjával az élen a hat klasszis játékost felvonultató viadalon, hanem új csúcsot is felállított.

 

Rapport eddigi teljesítményével, a klasszikus partikat tekintve a keddi sikere révén már 5,5 pontnál tart, ezzel – a nemzetisport.hu beszámolója szerint – pedig megdöntötte az eddigi 2763-as magyar értékszám-rekordot, amelyet Lékó Péterrel közösen tartott ez év februárja óta. A csúcs pillanatnyilag 2778 pont, ezt akár még tovább is növelheti a tornán hátralévő három fordulóban.

 

A péntekig tartó norvégiai szuperversenyen mindenki kétszer találkozik mindenkivel, és a tíz forduló alapján hirdetnek végeredményt.

 

Rapport szerdán, a nyolcadik körben a norvégok világbajnoki címvédője, Magnus Carlsen ellen ül asztalhoz.

 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

 

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

 

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

 

 

 

 

Forrás: 24.hu

Fotó: MTI/EPA/ANP/KOEN SUYK

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés