Ismét a Titanic fedélzetén

Tőkés Péter, a magyar csapat tagjaként már javában készül a törökországi Belekben megrendezésre kerülő tornára. A Forest Hills játékosát arról kérdeztük, milyen várakozásokkal tekint a verseny elé. 

 

Mit vársz magadtól a Törökországban megrendezésre kerülő bajnokságtól?

A beleki torna a közép-kelet-európai nemzetek kupája, amelyen mi tizenöt fővel képviseljük Magyarországot. A tornán többnyire tizenkét fős csapatok indulnak, így a tizenkét legjobb eredmény számít majd bele a versenybe. Hétfőn és kedden a foursome játékformáé lesz a főszerep, szerdán egy pihenőnap következik, majd csütörtökön és pénteken stableford játékkal folytatódik a verseny. A huszonhét szakaszos, háromféle stílusban megépített, gyors greenekkel rendelkező Titanic Deluxe pályán zajlik a bajnokság, ahol két héttel ezelőtt Dibusz Lászlóék játszottak a Komplex Product Kupán. Nagyon elégedett lennék, ha a szezon elején egy hendikepemnek megfelelő teljesítményt tudnék nyújtani. Remélem, hogy a sok indoorban eltöltött gyakorlás végre meghozza a gyümölcsét. A hangulatra biztosan nem lesz panasz, ugyanis egy remek kis csapattal indulunk a bajnokságon. Horváth Mihály vezetésével tartottunk egy ún. összetartást, amelyen átbeszéltük a stratégiát és párokat alakítottunk. Bízunk a kellemes időben és a jó szereplésben.

 

Hogyan készültél a versenyre?

A téli időszakban hetente két alkalommal Véh Balázs zirci szimulátorában gyakoroltam, sokat dolgoztam a swingemen. Egyelőre egymást segítve, edző nélkül készültünk a tornára.

 

Milyen terveid vannak a 2022-es szezonban?

Munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozom, ami nem kevés stresszel jár, ezért számomra a golf elsősorban a kikapcsolódást nyújtó játékot és a kellemes hangulatban, baráti társaságban eltöltött órákat jelenti. Természetesen az eredmény sem hagy hidegen, és idén is az a célom, hogy fejlődjek, de itt, Zircen az a mottónk: „Első a jó hangulat!”. A 2022-es szezonban is szeretnénk előrébb lépni, szép eredményeket elérni. Idén a Csapatbajnokságra való készülés kerül előtérbe.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés