Pörgősen indult az év

 

Batta Krisztina eseménydús januárt tudhat maga mögött.

Nemrégiben St. Lőrincen, Tóbiás Zsolt edzővel megtartották a szenior női válogatott első idei edzését. A hónap végén pedig elrajtol az új nemzetek közötti csapatverseny, az I. Belek Open, melynek szervezésében vett részt.

Az edzés tapasztalatairól és a törökországi tornáról kérdeztük a szenior hölgyválogatott kapitányát.

 

 

Hogyan értékeli a szenior női válogatott első idei edzését?

Mindig nagyra értékelem, amikor a hölgyek szélsőséges időjárási körülmények között is megjelennek az edzéseken, és ahelyett, hogy kifogásokat keresnének, minden erejükkel a golfra koncentrálnak. Le a kalappal mindenki előtt, aki velünk gyakorolt, mert valóban brutális erejű szél tombolt. Öröm látni, hogy a játékosok többége szeretne fejlődni, hiszen éppen ez a motiváció, ez a lelkesedés visz minket előre. Még nagyon sok új dolgot kell megtapasztalnunk, új technikákat kell megtanulnunk, ezért óriási segítséget jelentett, hogy különleges körülmények között kellett helyt állnia a csapatnak. Az edzésen gyakorolhatták, hogyan nézzenek szembe a nem várt kihívásokkal, hogyan küzdjenek meg az időjárás szeszélyeivel. Olyan érzés, mintha fent tudnák, hogy nekünk nem a harminc fokos melegre van szükségünk.  

 

Hétvégén rajtol az I. Belek Open. Mit kell tudni erről a tornáról, és hogyan készül a magyar csapat a megmérettetésre?

Egy horvát golfozó kolléga azzal a céllal toborzott össze játékosokat a környező országokból, hogy létrehozzunk egy közös bajnokságot. Az ő kezdeményezésére született meg az I. Belek Open ötlete. A január 30-ára szervezett gyakorlónapon összesen 107 játékossal veszi kezdetét a verseny, amely február 1-jén egy négyfős Texas scramble-el, 2-án egy kétfős best ball-al, majd 3-án és 4-én egyéni stableford játékkal folytatódik. Hendikepjük alapján öt kategóriába sorolják a játékosokat.

Horváth Mihály csapatkapitány vezeti majd a társaságot. A tizenöt fős csapat öt hölgytagot számlál, többek között a szenior női válogatott egyik játékosát, Bihari Gyöngyvér személyében. Bár sajnos úgy alakult, hogy nem lehetek jelen a bajnokságon, bízom a horvát és szlovén kollégák szaktudásában. Biztos vagyok benne, hogy remekül sikerül a verseny, melynek fődíja egy egyhetes tartózkodás a Titanic Deluxe Hotelben, illetve négy green fee. Emellett minden versenynap végén eredményhirdetésre kerül sor, így minden játék győztese jutalomban részesül, a tornát pedig egy nagyszabású díjátadó gála és egy ínycsiklandó gálavacsora zárja.

Úgy vélem, remek kis csapatot hoztunk össze, akik reményeink szerint ajándékokkal, nyereményekkel és egy emlékezetes golfélménnyel térnek haza.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés