U17-es Eb: háromgólos sikerrel kezdtek a magyarok

A házigazda magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Walest az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szerdán Budapesten.

 

A magyarok szombaton 20 órától Lengyelországgal, kedden 20 órától pedig Írországgal találkoznak Felcsúton, a negyeddöntőbe a csoportok első két helyezettje jut.

 

Az első félidőben fokozatosan növelte fölényét a walesi válogatott, amely egyre veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, de gólt nem szerzett. A magyarok előtt a 41. percben váratlanul nagy ziccer adódott, de Simon Benedek hibázott, két perccel később viszont Bagi Ádám passzából megszerezte a vezetést.

 

A második felvonásban sokkal lendületesebben és pontosabban futballoztak a házigazdák, s a 75. percben növelték a különbséget: Molnár Csaba lövése után a walesi kapus éppen Szabó Szilárd elé ütötte a labdát, aki élt a kínálkozó lehetőséggel, és a hálóba továbbított. A végeredmény a 81. percben alakult ki, amikor egy szöglet után Umathum Ádám fejelt a hálóba.

 

A június 2-ig tartó kontinenstornának Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. A finálét az MTK Budapest stadionjában rendezik.

 

Forrás: MTI 

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés