A nemes sport bűvöletében

 

Interjú Németh Kristóffal

Németh Kristófot, a Fórum Színház igazgatóját, Tenerifén értük el, ahol családjával jól megérdemelt pihenését tölti, miközben kedvenc sportjának is hódol. A színpadon és a golfpályán egyaránt otthonosan mozgó Kristóf, legnagyobb fia golfsikereiről és terveiről mesélt magazinunknak.

 

Mi mindent jelent számodra a golf?

Hol is kezdjem? Nyugalmat, együttlétet a barátaimmal, kulturált szórakozást, sportolást, nemes versengést – elsősorban önmagammal. Az ember folyamatosan arra törekszik, hogy felülmúlja saját eredményeit, letornázza a hendikepjét és egyre kiválóbb teljesítményt nyújtson a versenyeken. A golf szabályrendszere rendkívül igazságos, eleganciája és kulturáltsága példa nélküli.

 

Úgy tudom, a családban nem te vagy az egyetlen, akit ez a sport rabul ejtett.

A tizenhét éves fiam, Lóci, junior válogatott kerettag, hazai és nemzetközi ranglistaversenyeken indul. Feleségemmel annak idején a Zala Springs Golf Resortban ismerkedtünk meg a golffal. Amikor Zalacsányban, az anyaklubom golfnagykövete lettem, a fiam gyakran kijött velünk a pályára, figyelte a játékot, majd később ő is bekapcsolódott, és amint ütőt ragadott, beleszeretett a sportba.

Jelenleg Szigeti Csaba oktatja, az idei célja, hogy 5 alá vigye a hendikepjét, hosszú távon pedig az, hogy profi golfkarriert járjon be. Túlzás nélkül mondhatom tehát, hogy a golf a hivatásává vált, olyannyira, hogy a középiskolában magántanrendet kért, hiszen heti hat napot a golfpályán tölt, a téli időszakban pedig indoorban edz, vagy más típusú edzésekre jár.

 

Mi a következő lépés a profi golfpályafutás felé vezető úton?

A középiskola elvégzése után, az angolul kiválóan beszélő fiam, külföldi egyetemen szeretne továbbtanulni, ösztöndíjasként. Lehetőség szerint az Egyesült Államokban, ahol számos kiváló golfoktatást kínáló felsőoktatási intézmény van. Szívből reméljük, hogy hamarosan megvalósulnak Lóci álmai!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés