A Manchester City 22 meccs óta őrzi veretlenségét

A Manchester City megszakítás nélkül 22. Bajnokok Ligája-mérkőzésén őrizte meg veretlenségét az elsőszámú európai futballsorozatban - írta az angol bajnok és a Real Madrid kedd esti, 3-3-ra végződött összecsapását taglaló szerdai összegzésében az IFFHS.

 

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet a negyeddöntős párharc madridi nyitányának érdekességeit sorolva kiemelte, hogy a BL históriájában a Citynél csak a Manchester United tud jobb mérleget felmutatni, amely sorozatban 25 fellépésén nem kapott ki 2007 és 2009 között. Ugyanakkor a spanyolországi döntetlennel megszakadt Josep Guardiola csapatának tíz győzelemből álló BL-szériája, amely a valaha volt leghosszabb egy angol együttestől. Az előző BL-meccset, amelyet a City nem nyert meg, ugyancsak a Santiago Bernabéuban, a Real stadionjában játszották 2023. május 9-én, az a találkozó 1-1-gyel zárult.

 

A keddi összecsapáson a vendégek vezető gólját a portugál Bernardo Silva szerezte szabadrúgásból 1 perc 48 másodperc után. A BL történetében nála a madridiak otthonában csak egy játékos volt hamarabb eredményes: a horvát Mario Mandzukic a Juventus színeiben 2018. április 11-én, 1 perc 17 másodperc elteltével talált be.

 

A mostani 3-3 érdekessége még, hogy a City folytatta egyedülálló sorozatát, amennyiben ebben a szezonban mind a kilenc Bajnokok Ligája-mérkőzésén három gólt szerzett. A manchesteriek második találatát szerző horvát védőnek, a tavaly augusztusban szerződtetett Josko Gvardiolnak ez volt az első gólja angol csapata színeiben.

 

Forrás: MTI


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés