Egyenlő esélyekkel a golf világában

Dr. Takács Jánossal, a Magyar Senior Golfozók Társasága elnökségi tagjával az idei tavasz legfrissebb szenior eseményeiből szemezgettünk és a közelgő Match Play Bajnokság sorozat legfontosabb tudnivalóit tekintettük át. 

 

Javában zajlik az élet a szenior golf világában! Milyen izgalmas golfeseményekre számíthatunk az elkövetkező hónapokban?

A Magyar Senior Golfozók Társasága idén is elindítja versenysorozatait, amelyek egyes fordulóin, havonta egy-egy versenyen – a Continental CityGolf Clubban hétfőnként, Kisorosziban és Tatán szerdánként, a Balaton Golf Club pályáján pedig péntekenként – kedvezményesen játszhatnak a résztvevők!   

 

Küszöbön áll egy különleges és nagyszabású versenysorozat! Mit tudhatunk róla?

A Match Play Szenior Bajnokság egy tíz alkalomból álló, egész nyáron át zajló versenysorozat, amely immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre, és melyen a hendikep beszámításával tudnak egymással játszani a szenior golfozók. A hendikep-különbség hatvan százalékát számoljuk a gyengébb játékos javára, így a szigorú hendikephatárokhoz kötött ranglistaversenyekkel ellentétben a tíz körüli vagy alatti hendikeppel rendelkező golfozók az erősebb játékosokkal is felvehetik a küzdelmet. Nem mindig a jobb kvalitású versenyző nyer, így mindenki egyenlő eséllyel indulhat. A viadal egy főágon zajlik, egy esetleges vereség után a játékos az ún. vigasz-ágon folytathatja tovább a küzdelmet. Amennyiben itt is vereséget szenved, a helyosztók közé kerül, ahol az elsőtől a harminckettedikig minden pozíció match play játék segítségével dől el.

 

Mikor indul a Match Play Bajnokság sorozat?  

Az első forduló május 6-án zajlik, ezt megelőzően egy felvezető stroke versenyt szervezünk a Pannonia Golf Club pályáján. Legnagyobb örömünkre az Elite Sport Club szponzorálja a versenyt, így a legjobban teljesítő játékosok sok-sok értékes díjjal gazdagodhatnak. A hendikepjük alapján három csoportra osztjuk a golfozókat, ezért háromszor három győztest és egy bruttó nyertest, illetve hét különdíjast hirdetünk ki. Az ajándékkosarak egyenesen Olaszországból érkeznek, a különdíjasok pedig spanyol borokat kapnak. Visszatérő játékosokat és új arcokat egyaránt szívesen látunk, sőt, nem titkolt célunk, hogy a szenior válogatott tagjait is megszólítsuk.

 

Milyen további szenior versenyeket érdemes figyelemmel kísérnünk idén?

Május végén rendezzük a Monarchia Kupát, júniusban pedig a hatvanöt év feletti játékosoké a főszerep, ekkor zajlik az Európa Bajnokság Lengyelországban, amelyre már gőzerővel készülök. Egy remek csapat, egy rendkívül erős gárda állt össze, amely négy-öt tíz alatti hendikeppel rendelkező játékossal veszi fel a versenyt a kontinens legjobbjaival. Bízom benne, hogy kiváló eredményt érünk el!  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés