Urbán jött és meglepte a mezőnytElső nap beszámolója

Nem kis meglepetést okozva Urbán László nevével kezdődik az eredménysor a XXX. Szenior Bajnokság első játéknapja után, így vezeti a szenior férfi mezőnyt, míg Batta Krisztina toronymagasan áll az élen a hölgyeknél. A szuper szenioroknál a többszörös bajnok, Mils Errol szerzett elsőséget.

Pompás golfidő és nagyszerűen előkészített pálya fogadta a lelkes szeniorokat a tatai Old Lake Golf Clubban. Több résztvevő is hangsúlyozta, hogy eddig a szervezés is magáért beszél, így minden adott volt a nagyszerű játékhoz.

A férfiaknál egy ideig úgy tűnt, hogy hármas holtverseny lesz a bajnokok közt, ugyanis dr. Horváth Péter (2017-es bajnok) és Baldauf Laci (2016-os mid-amatőr bajnok) és Horváth Joe (címvédő) is 77-tel zárt. Aztán beérkezett Urbán László, aki 76-os score-jával megelőzte őket.

„Szerencsénk volt az időjárással. Nem rontottam sokat és volt számos sikeres mentésem. Ez még csak az első nap volt. Meglátjuk a folytatást!”- nyilatkozta a versenyben vezető.

Az ötödik helyen bőven lőtávon belül érkezett meg Kovács Titusz és Gratzl Ferenc kettőse 79-cel. A mezőny tehát nagyon szoros a második játéknap előtt.

„Az elsődleges célt teljesítettem, hiszen 80 alatt játszottam. Ez egy jó kezdet, amire lehet építkezni a következő napokban. Természetesen még nem mutattam meg minden trükköt – tette hozzá mosolyogva – Az Old Lake Golf Club egy jól előkészített pályával várt minket, így le a kalappal a tatai csapat előtt. Ugyanez igaz a most debütáló valósidejű, azonnali livescoringra is, amely jól vizsgázott ma.

Holnap új nap vár ránk. Bízom a stabil játékomban, meg persze egy-két birdie sem jönne rosszul!”
-
mondta Titusz.A szenior hölgyeknél nincs meglepetés. Batta Krisztina első szenior bajnokságán toronymagasan vezet 77-tel, a második helyen álló korábbi szenior bajnoknő, Molnár Lászlóné Marika 90-nel követi, míg a harmadikon együttállásban Kovácsné Földesi Katalin és Ilona Gindorf állnak 93-mal. Majd az 5. helyen négyen is osztoznak 94-et ütve: a tavalyi bajnoknő, Kárpáti Szilvia, Kaincz Kati, Hock Marianna és Linda Gyger Taddei.

„Nagyon korán kezdtünk, ami rányomta a bélyegét a koncentrációmra. Többek között ennek tudom be, hogy két dupla is becsúszott az elején.
 
Onnantól aztán szépen felépítettem magam és hoztam az elvártakat. A 16. és 17. szakaszon ütött 2 birdie-m pedig kifejezetten tetszetős volt, ami megalapozta a kedvemet a második játéknaphoz!” – értékelte Batta Krisztina.

A szuper szenioroknál hárman emelkedtek ki a mezőnyből, míg a többieknek nem sikerült 90 alá benézniük. Négy ütéselőnnyel Mils Errol (80) áll az élen, Juhász Sándort (84) és a hazai pálya tulajdonosát, dr. Bábos Jánost (87) megelőzve.

Holnapra is mindenkinek jó játékot!
(képek: Yulia Stepanova, Batta Krisztina)

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
8
10
Dátum : 2020-06-10
11
12
15
17
Dátum : 2020-06-17
18
21
22
24
Dátum : 2020-06-24
25
27
29


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés